Bakker Bedrijfswagens Nijkerk heeft het certificaat ‘Erkend Duurzaam’ behaald
16 sep 2019

Bakker Bedrijfswagens Nijkerk heeft het certificaat ‘Erkend Duurzaam’ behaald

Bakker Bedrijfswagens Nijkerk heeft het certificaat ‘Erkend Duurzaam’ behaald. Het certificaat is het bewijs dat Bakker Bedrijfswagens Nijkerk in alle facetten van de bedrijfsvoering duurzame verbeteringen heeft doorgevoerd.

Wij hebben maatschappelijk verantwoord en duurzaam handelen in onze bedrijfsvoering verankerd. Zo bieden wij onze klanten milieuvriendelijk vervangend vervoer en stimuleren wij, waar mogelijk, het gebruik van revisie en gebruikte originele onderdelen en materialen. Onze leveranciers zijn continue op zoek naar milieuvriendelijke vervoersoplossingen; Iveco met gas en DAF zet in op HVO. Op die manier bieden wij onze klanten steeds het meest optimale voor hun toepassing.

Bakker Bedrijfswagens heeft in iedere vestiging monteurs in opleiding. Die worden in het dagelijkse werk begeleid door een leermeester en om dit verder te ondersteunen hebben we een eigen academy waar deze jongens en meisjes worden opgeleid. Daarnaast hebben we met allerlei verbindingen met scholen en opleidingen en nemen we deel aan de truck academy in Zwolle. Voor de andere medewerkers zetten wij middelen in om hun inzetbaarheid op den duur te behouden; denk daarbij aan een Preventief Medisch Onderzoek.

Kortom Bakker Bedrijfswagens is voortdurend in beweging om niet alleen vandaag maar ook voor morgen de continuïteit te waarborgen.

Het Erkend Duurzaam-certificaat is een keurmerk voor en door de automotivebranche, dat is ontwikkeld door BOVAG en het Instituut voor Duurzame Mobiliteit (ivDM). Het keurmerk zorgt voor een aantoonbare besparing, op afval- en energiekosten. Het voldoet aan de internationale richtlijnen van ISO 26000 en is daardoor een aantoonbaar bewijs voor MVO-beleid dat ook bij aanbestedingen en tenders vaak als voorwaarde wordt gesteld.

Het Erkend Duurzaam programma is van de gehele branche, bestaande uit de brancheverenigingen BOVAG, FOCWA Schadeherstel, RAI Vereniging en STIBA. De branche heeft ervoor gekozen duurzaamheid onder één paraplu verder inhoud en vorm te geven. Daarmee geeft ze concrete invulling aan een behoefte uit de markt: duidelijkheid in de keten, door het aanbieden van één programma voor de sector. Daarom heeft FOCWA recentelijk ook haar MVO Beleid ondergebracht bij Erkend Duurzaam. Het Instituut voor Duurzame Mobiliteit (IvDM) voert het Erkend Duurzaam programma in opdracht van de branchepartijen uit.


image-5