Please install Yoast SEO plugin and enable the breadcrumb option to use this shortcode!

DAF New CF en XF gekozen tot 'International Truck Of The Year'

DAF’s New CF en XF zijn gekozen tot ‘International Truck of the Year 2018’ door een onafhankelijke jury van toonaangevende transportjournalisten uit 23 Europese landen. De meest prestigieuze onderscheiding in de truckindustrie werd tijdens de Solutrans-tentoonstelling in Lyon uitgereikt door Gianenrico Griffini, voorzitter van de jury.

De New CF en XF kenmerken zich door complete nieuwe aandrijflijnen met zeer efficiente versnellingsbakken en achterassen. Samen met de nieuwe en compacte systemen voor de nabehandeling van uitlaatgassen, de geavanceerde software en aerodynamische optimalisaties, leiden deze vernieuwingen tot een brandstofbesparing en CO2-reductie van maar liefst 7%. Bij de uitvoeringen voor specifieke toepassingen zijn gewichtsbesparingen tot 300 kilogram gerealiseerd om zo de efficiency voor de klant nog verder te verhogen.

Nieuwe standaard in prestaties 
“De jaarlijkse onderscheiding wordt uitgereikt aan een nieuwe truck of voertuigreeks die de grootste bijdrage levert aan de efficiency van het wegtransport, waarbij rekening wordt gehouden met belangrijke criteria, zoals technische innovatie, chauffeurscomfort, veiligheid, rijeigenschappen, brandstofefficiency, milieu en ‘Total Cost of Ownership’”, aldus Gianenrico Griffini, voorzitter van de jury. “Met de introductie van de New CF en XF, heeft DAF een serie zware en middelzware voertuigen geïntroduceerd, die een nieuwe norm zetten op het gebied van de efficiency van de aandrijflijn en totale prestaties.”

Geweldige erkenning

President-directeur Preston Feight bedankte de 10.000 DAF-medewerkers voor hun geweldige bijdrage aan de ontwikkeling en productie van de nieuwe DAF trucks. Feight zei: “De New CF & XF, die staan voor ‘Pure Excellence’, zijn ontwikkeld om de operationele prestaties van onze klanten nog verder te verbeteren. De onderscheiding ‘International Truck of the Year’ is een geweldige erkenning van onze medewerkers, dealers en leveranciers.”

Overname diesel service Winterswijk

Per 1 november 2016 heeft Bakker Bedrijfswagens alle bedrijfsactiviteiten overgenomen, inclusief het voltallige personeel van het voormalige Diesel Service Winterswijk. Bekijk meer op http://www.transport-online.nl/site/76385/bakker-bedrijfswagen-groep-neemt-diesel-service-winterswijk-over/

Eerste Kenworth truck verkocht

Op 7 dec jl leverde Bakker Bedrijfswagens de allereerste verkochte Kenworth aan Emons Group. Bekijk meer op http://www.transport-online.nl/site/77171/emons-group-neemt-allereerste-amerikaanse-kenworth-in-nederland-in-gebruik/

Bakker Bedrijfswagens "Erkend Duurzaam" gecertificeerd

Bakker Bedrijfswagens is officieel ” Erkend Duurzaam” gecertificeerd. Persbericht Erkend Duurzaam

Urker Truckersdag

Onlangs heeft onze vestiging Harderwijk geheel belangenloos meegedaan aan de Urker Truckersdag voor gehandicapten. Dit was wederom een geweldig spectakel. Bekijk hieronder een sfeerimpressie video

Wereldprimeur DAF Trucks: nieuwe brandstofzuinige CF en XF

DAF heeft dinsdag tijdens de Commercial Vehicle Show in Birmingham met pers en publiek de wereldprimeur gedeeld van de volledig vernieuwde DAF CF en DAF XF. Op alle fronten zijn er verbeteringen doorgevoerd die resulteren in een brandstofverbruik die 7 procent lager ligt dan het vorige model.

Wereldprimeur DAF Trucks: nieuwe brandstofzuinige CF en XF
De nieuwe DAF XF

Alles is vernieuwd bij de DAF CF en XF. Nieuwe Paccar MX 11 en MX 13 motoren zijn ontwikkeld die gecombineerd met een lichter chassis, nieuwe transmissie en aandrijfassen zorgen voor zodanig betere prestaties dat DAF’s president Preston Feight tijdens de perspresenatie zegt dat de nieuwe CF en XF 7 procent minder brandstof verbruiken. Dat betekent een aanzienlijke verbetering ten opzichte van de vorige CF en XF modellen een doorbraak in de trucktechniek.

‘Summum voor ondernemer en chauffeur’

“Bij de ontwikkeling van de nieuwe generatie CF- en XF-trucks hebben we voortgeborduurd op de uitstekende reputatie die onze Euro 6 trucks op het gebied van brandstofefficiency, betrouwbaarheid en chauffeurscomfort hebben opgebouwd in Europa. De nieuwe CF en XF bieden daardoor de best mogelijke oplossingen voor zowel de klant als de chauffeur”, aldus Preston Feight, president-directeur van DAF Trucks. “Ondersteund door toonaangevende services en een uiterst professionele dealerorganisatie, zijn de nieuwe CF- en XF-trucks – die in de zomer van 2017 in productie gaan – het summum voor de eigenaar en de droom van elke chauffeur.”

In totaal 7 procent brandstofbesparing

De belangrijkste veranderingen op een rij die zorgen voor het grootste deel besparing van de in totaal 7 procent brandstofbesparing die DAF predikt bij de vernieuwde DAF XF en CF:

  • Het chassis is 100 kg lichter, aanpassingen aan het exterieur zorgen voor meer aerodynamica wat een brandstofbesparing van 0,5 procent oplevert
  • Nieuwe aandrijflijnen, motor en transmissie zorgen voor een hoger koppel bij lagere snelheden, bij zowel de MX 11 als de MX 13, dit levert een brandstofbesparing op van3 procent
  • Het uitlaatgasnabehandelingssysteem is lichter en kleiner geworden, samen met de vernieuwde achteras en automatische TraXon versnellingsbak leveren deze innovaties 1,7 procent brandstofbesparing op
  • Nieuwe trucksoftware levert 1,5 procent brandstofefficiency op
  • Nieuwe energiezuinige airco levert nog een besparing van 0,2 procent op

Omdat de truck 100 kg lichter is geworden, betekent dat meer laadvermogen. Daarnaast worden de onderhoudsintervallen verlengd van 150.000 naar 200.000 kilometer, wat bijdraagt aan een maximale beschikbaarheid van de truck. De trucks zijn uitgerust met het DAF Connect fleetmanagementsysteem waarmee de transportondernemer actueel inzicht heeft in de prestaties van voertuig en chauffeur. Het systeem maakt het mogelijk om uitgebreide brandstofrapportages op te vragen en laat zien wanneer onderhoud nodig is. De functie ‘live fleet’ levert alle benodigde informatie over de locatie van de voertuigen, wat kan bijdragen aan de planning.

Interieur nieuwe DAF CF en XF

Ook het interieur is vernieuwd en brengt de nodige comfort voor de chauffeur. De cabine is voorzien van een nieuw klimaatbeheerssysteem en dashboard. Het instrumentenpaneel is opnieuw ontworpen waaronder een tachograafteller die de chauffeur de resterende rij- en rusttijd toont.

De productie van de nieuwe CF en XF start in de zomer van 2017

Bekijk hieronder de persconferentie die dinsdagochtend 25 april live plaatsvond terug.